Emre Kongar'ın Resmi* İnternet Sitesi


Kitaplar

Green Bullet Makaleler

Green Bullet Articles in English

Sürekli Yazılar


 

AYDINLANMA

 

EMRE KONGAR

 

BÜYÜK BİR TEHLİKE

 

Bölgemizdeki savaş tamtamlarının kulaklarımızı tırmaladığı şu sıralarda acaba bizim için daha büyük bir başka tehlike söz konusu olabilir mi?

Ne yazık ki, evet.

Gelecek dikkate alındığında Türkiye açısından daha büyük bir tehlike bizi bekliyor.

Bu tehlike Türkiye'nin varlığını tehdit eden, uzun dönemli bir eğitim ve bu eğitime dayalı bir siyasal tutum.

Önce 27 Ocak 2003 tarihli Cumhuriyet'te ANKA kaynaklı olarak yer alan bir habere bakalım.

"Sanford'dan geri adım" başlığını taşıyan haberin metni şöyle:

"ABD'nin Güney Carolina eyaletinde göreve yeni gelen Vali Mark Sanford, Atatürk'ü öven konuşması nedeniyle Ermeni ve Rum lobilerinden gelen tepkiler karşısında geri adım attı. Sanford, Güney Carolina valiliği görevini devralmasının ardından, eyaletin yönetim yapısının değiştirilmesi konusunda geçen hafta yaptığı, Atatürk'ü örnek gösteren ve öven konuşması nedeniyle Ermeni ve Yunan lobilerinin tepkisini çekmişti. Lobilerin yerel basında ortaya koydukları tepkiler nedeniyle geri adım atan Sanford, konuşmasından ötürü özür diledi."

Haberin anlamı da şu:

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Rum ve Ermeni lobileri yerel ve genel siyasette o denli etkili ki, Türkiye, Türk, Atatürk sözcükleri geçen her olumlu konuşmaya karşı derhal olumsuz tepkilerini belirtiyor ve konuşmayı yapan politikacıyı özür dilemeye mecbur ediyorlar.

Yukarıdaki haber Amerika'da olup bitenlerden yalnız bir tanesi.

Genellikle bu olayların pek çoğu kamuoyuna yansımıyor bile.

Ben bu habere hemen bir olay daha ekleyeyim:

Çok benzer, ama daha da önemli bir olay geçenlerde Massachusetts eyaletinde meydana geliyor.

Bu eyaletin başkenti Boston'da yaşayan Türklerin yoğun çalışmaları sonunda Massachusetts Valisi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu 29 Ekim tarihini "Türk günü" olarak ilan ediyor.

Tabii bu Türkiye ve Türkler için çok güzel bir başarı.

Ulusal bayramımız Massachusetts eyaletinde de resmi gün olarak kutlanacak.

Fakat ne yazık ki, aynen Güney Carolina eyaletinde olduğu gibi, Ermeni lobisinden gelen tepkilerin sonunda Vali bu kararını geri çekiyor.

Değerli okurlarım, bugün Amerika Birleşik Devletleri'nin pek çok eyaletinde, Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı tezi bir ders konusu olarak okullarda, üstelik de eyalet meclislerinin bu soykırımı kabul eden siyasal kararlarına dayalı olarak okutuluyor.

Böylece günümüzde süper güç olarak dünya jandarmalığı görevini yüklenmiş olan Amerikanın çocukları, beyinleri yıkanarak Ermeni soykırımına inanan kişiler kimliğiyle birer Türk aleyhtarı olarak yetiştiriliyor.

Amerika'daki bu sürece ek olarak, Fransa Parlamentosu da, oradaki Ermenilerin baskısıyla Ermeni soykırımını kabul eden siyasal bir karar aldı.

Bizim uykudaki politikacılarımız istedikleri kadar, "Bu siyasal kararların hiçbir yaptırım gücü yoktur, Türkiye bunlara pabuç bırakmaz" diye nutuk atsınlar, gelecekte Türkiye'den Ermeniler adına tazminat ve toprak talep edecek bir dünya gençliği yetiştiriliyor; hem de dünyanın en güçlü ülkelerinde.

İşte yukarda sözünü ettiğim iki haber, bu eğilimin günümüzdeki yansımalarına iki örnektir.

Aymazlığı bırakıp derhal harekete geçmek gerekmektedir.

Yoksa kısa bir süre sonra dünya düzeninde söz sahibi olan ülkelerin yöneticileri Türkiye'ye karşı yanlış ve olumsuz önyargılarla yetişmiş gençlerden oluşacaktır.

Irak savaşı'nın gündemde olduğu şu günlerde bu durumun ilerdeki vahim sonuçlarını düşünmek bile istemiyorum.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 15 Nisan 2024

Valid HTML 4.01 Transitional