Çocuklarımızı, Gençlerimizi Bilerek Cahil Bırakıyorlar.

Çocuklarımızı Milli Eğitim Bakanlığı eliyle doğrudan tarikatların eğitimine terk ettik.

Çocuklarımızı ayrıca daha okula başlama yaşı bile gelmeden önce, Kuran Karslarına yönlendirdik.

Her yere üniversite binası inşa edip gençlerimizi de hem nitelik hem de nicelik olarak yetersiz öğretim üyelerine verdik.

Gençlerimizi ayrıca tarikat yurtlarına mahkûm ettik.

Zaten "Okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben her zaman cahil halkın ferasetine güveniyorum" diyen rektör yardımcısını da YÖK üyesi yapan düzenden başka bir başarı(!) da beklenmezdi.

* * *

Çocuklarımızın ve gençlerimizin cahil bırakılması beceriksizlikten değil, bilhassa yapılan bir iş:

Yeni kuşakların bilgiye erişmeleri engelleniyor ki, mevcut siyasal iktidarla ve din, mezhep, ırk, milliyet gibi kimliklerle aldatılmaları kolay olsun.

* * *

Üniversitelerin içler acısı hali hakkındaki son örnek dün Cumhuriyet Gazetesi'ndeki bir haberde çok belirgindi:

Rektör 10 farklı görevi yürütüyordu: Ardahan Üniversitesi'ne sadece 204 öğrenci yerleşti

Ardahan Üniversitesi'nin 635 kontenjan için sadece 204 öğrencinin yerleştirilmesi ile yüzde 32.13 oranında doluluğa sahip olması Ardahanlılar tarafından da şaşkınlıkla karşılandı.

Geçtiğimiz günlerde Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber'in rektörlük görevinin yanı sıra dekanlık, enstitü müdürlüğü ve koordinatörlük gibi 10 farkı görevi aynı ayda yürütmesi tepki toplamıştı.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, söz konusu görevlerinden ötürü herhangi bir ücret almadığını ve almasının da mümkün olmadığını söylemişti.

Prof. Dr. Biber, bu görevlerin birçoğunun rektör olarak alt görevleri olduğunu anlatarak şunları söyledi:

"Üniversitelerde görevlendirildiğin her kurul, her komisyon için ücret alamazsın. Sadece benim değil, rektör yardımcılarının da dekanlarımızın da benim gibi birçok alt görevleri, komisyon ya da kurul üyelikleri var. Rektörlük görevimle birlikte Sağlık Bilimleri Dekanlığını bizzat ben yürütüyorum. Bu tür atamalar genelde kadro ve personel yetersizliği sonrasında yapılıyor."

* * *

Yeni iktidar döneminde sadece Milli Eğitim Bakanlığını değil, Üniversiteleri de iyice düzeltmek ve çağdaşlaştırmak gerekecek.


  Bu siteden yapılacak alıntılarda kaynak gösterilmesi ahlak kurallarına uygun olacaktır.

Emre Kongar ile iletişim icin e-posta, site yöneticisi ile iletişim için e-posta

Son güncelleme tarihi 29 Ocak 2024

Valid HTML 4.01 Transitional